Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 13:51

Συμβουλές για νέους managers

By 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η προαγωγή σε manager είναι από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα ενός εργαζόμενου, ταυτόχρονα όμως μια μετάβαση γεμάτη κινδύνους, για το στέλεχος, για την ομάδα και για την επιχείρηση. Είναι ιδιατέρως σημαντικό να κατανοεί η ανώτατη διοίκηση τις προκλήσεις αυτής της αλλαγής και κυρίως ο νέος manager επιστάμενα και με συνέπεια να κατανοεί και να διαχειρίζεται την αλλαγή. Βασισμένοι στις σημειώσεις του Α. Κατσαλή, ξεκινάμε με δύο καθοριστικά βήματα, τα πρώτα για μια αποτελεσματική καριέρα ως manager:

Καταρχάς, επιδιώξτε να φτιάξετε ένα δημιουργικό κλίμα, από την πρώτη ημέρα. Ζητήστε ιδέες και μη τις κρίνετε, συζητήστε για νέες λύσεις και παρουσιάστε πρωτοβουλίες. Δομήστε ξανά τις διαδικασίες του τμήματος σας ώστε να απομακρυνθούν γραφειοκρατικά εμπόδια και να παραμεριστούν περιττές επισημότητες. Σε καμία περίπτωση μην απομονωθείτε πίσω από κλειστές πόρτες και μέσα σε γραφεία συσκέψεων, επενδύστε στην ενεργητική ακρόαση και τη σχέση με την ομάδα σας. Ακόμη κι όταν γίνονται λάθη, αντιμετωπίστε τα ως μια εκπαιδευτική διαδικασία και μεταδώστε την αντίληψη αυτή και στο προσωπικό σας. Κυρίως, κατανοείστε ότι η αλλαγή της δικής σας θέσης επηρεάζει και την ομάδα που αναλάβατε και δώστε και σ' εκείνους χρόνο να προσαρμοστούν.

Αμέσως μετά, διατυπώστε ένα όραμα για την ομάδα σας και εργαστείτε ώστε αυτό να "περάσει" στους υπόλοιπους. Μ' αυτό τον τρόπο θα δώσετε κατεύθυνση στην ομάδα και θα τους κινητοποιήσετε, ενώ παράλληλα θα καλλιεργήσετε μια θετική κουλτούρα. Το όραμα του τμήματος θα πρέπει να δείχνει το δρόμο για το μέλλον αλλά να αναγνωρίζει και τις επιτυχίες του παρελθόντος, να ανοίγει πόρτες σε ευκαιρίες, να προκαλεί, να παρακινεί και να εμπνέει.

Διαβάστηκε 1028 φορές

Σας ενδιαφέρει ;

Name: *


Email: *


Company


Phone


Subject: *


Message:

Send a copy of the email to your email address


K2 Contact Revolution is developed by WEBSELF.IT
bloguser

Τελευταία άρθρα από τον/την bloguser

Σχετικά Άρθρα