Ακολούθησέ μας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Που απευθύνεται:

Επιχειρηματίες ή μελλοντικούς επιχειρηματίες:

  • Που θέλουν να ανοίξουν ένα νέο μαγαζί εστίασης
  • Που έχουν μαγαζί εστίασης και θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους

Στελέχη:

  • Με καριέρα στην εστίαση, που θέλουν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους ή και να εξελιχθούν σε υψηλότερες θέσεις
  • Με όραμα να κάνουν καριέρα σε μαγαζιά εστίασης

Σκοπός:

  • Να παρουσιάσει, ποιος είναι ο μηχανισμός παραγωγής κερδών στις επιχειρήσεις εστίασης .
  • Πως μια νέα επιχείρηση εστίασης θα γίνει κερδοφόρα.
  • Πως μια υπάρχουσα επιχείρηση εστίασης θα αυξήσει τα κέρδη της

Το συγκεκριμένο σεμινάριο διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο που αφορά την εστίαση γιατί:

  • Δεν παραμένει μόνο στη θεωρητική κατάρτιση, δίνει τη συνταγή για επιτυχία και εξηγεί πρακτικά και απλά , εφαρμόσιμες πρακτικές για κέρδη
  • Δεν μένει μόνο σε θέματα παραγωγής και service, ξεκινά από την «ιδέα» (ανταγωνιστικό concept)και το σχεδιασμό της επιχείρησης έως την καθημερινή λειτουργία 

Τι εξασφαλίζει κέρδη σε επιχειρήσεις εστίασης;

  • Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Κορνέλ [Cornell] και την Εθνική Ένωση Εστιατορίων των ΗΠΑ [National Restaurant Association] το 60% των εστιατορίων αποτυγχάνουν μέσα στα τρία πρώτα έτη λειτουργίας. 
  • Μετά από πέντε χρόνια, ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί στο 75%
  • Πετυχαίνουν οι επιχειρηματίες που δεν πλανώνται από το «Μύθο της επιτυχίας» αλλά εφαρμόζουν την «Συνταγή της Επιτυχίας»

Συνοπτικό πρόγραμμα:

Αγορά Εστίασης

  • Μέγεθος Αγοράς
  • Κατηγορίες επιχειρήσεων
  • Περιγραφή Καταναλωτή
  • Τάσεις της Αγοράς

Πως σχεδιάζεται ένα Concept εστίασης να είναι ανταγωνιστικό

  • Τι είναι concept εστίασης ,
  • Ανάλυση των 10 τομέων που το συνθέτουν,
  • Πως σχεδιάζεται η στρατηγική του
  • Σχεδίαση του κάθε τομέα ξεχωριστά
  • Πως επιλέγουμε σημείο (location)
  • Πως αποφασίζουμε τα τετραγωνικά που χρειαζόμαστε
  • Αν υπάρχει μαγαζί πως σχεδιάζουμε τι concept θα φτιάξουμε;
  • Business Plan (επιχειρηματικό σχέδιο)

Πως σχεδιάζεται το Business Plan

  • Πως γίνεται η συλλογή στοιχείων .
  • Πως δομείται ένα marketing Plan
  • Πως γίνεται εκτίμηση τζίρου
  • Πως προϋπολογίζεται το Food και το labor Cost
  • Πως προβλέπεται το ταμείο ρευστότητα (cash flow)

Auditing σε υπάρχουσα επιχείρηση

  • Κατάρτιση P&L(χρήση έτους)
  • Καταγραφή Ανταγωνισμού
  • Ανάλυση υπάρχοντος concept και ανταγωνιστών
  • Κοστολόγηση Μενού

Operations (Λειτουργία)

  • Καθορισμός πόστων παραγωγής
  • Προσδιορισμός εξοπλισμού
  • Προσδιορισμός αποθηκευτικών χωρών
  • Διαδικασίες παραγωγής
  • Ορισμός οργανογράμματος
  • Διαδικασία προγράμματος προσωπικού
  • Διαδικασία πρόβλεψης πωλήσεων
  • Διαδικασία πρόβλεψης αγορών και προετοιμασιών
  • Πρόγραμμα καθαριοτήτων
  • Flow Chart (καθημερινές εργασίες ανά μέρα εβδομάδα και μηνά )
  • Εσωτερικές επιθεωρήσεις
  • Εκπαίδευση προσωπικού
  • Αξιολόγηση και αναβάθμιση προσωπικού

Διαχείριση

  • Προσδιορισμός δεικτών αποδοτικότητας KPIs
  • Σχεδιασμός MIS
  • Επιλογή software
  • Παρακολούθηση P&L (χρήση έτους)
  • Παρακολούθηση δεικτών
  • Παρακολούθηση απόδοσης Promotion
  • Παρακολούθηση ταμείου και ρευστότητας

Branding

  • Επιλογή ονόματος
  • Λογοτύπηση
  • Πρόσοψη
  • Διαφήμιση Promotion
  • Λανσάρισμα- Grande Opening
  • Σχεδιασμός ενεργειών πρώτης δοκιμής ( trial)
  • Προγράμματα loyalty

Menu – Κοστολόγηση – Φύρες

  • Δημιουργία προϊόντων
  • Γεύσεις
  • Διακόσμηση πιάτων
  • Θεωρητικό Food Cost Κοστολόγηση
  • Τεστ αρεστότητας
  • Σύνθεση μενού, τιμολόγηση

Διάρκεια

15 ώρες

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας; Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας καθοδηγήσουμε κατάλληλα.