Αγορά Εστίασης
- Μέγεθος Αγοράς
- Κατηγορίες επιχειρήσεων
- Περιγραφή Καταναλωτή
- Τάσεις της Αγοράς
Πως σχεδιάζεται ένα Concept εστίασης να είναι ανταγωνιστικό
- Τι είναι concept εστίασης ,
- Ανάλυση των 10 τομέων που το συνθέτουν,
- Πως σχεδιάζεται η στρατηγική του
- Σχεδίαση του κάθε τομέα ξεχωριστά
- Πως επιλέγουμε σημείο (location)
- Πως αποφασίζουμε τα τετραγωνικά που χρειαζόμαστε
- Αν υπάρχει μαγαζί πως σχεδιάζουμε τι concept θα φτιάξουμε;
- Business Plan (επιχειρηματικό σχέδιο)
Πως σχεδιάζεται το Business Plan
- Πως γίνεται η συλλογή στοιχείων .
- Πως δομείται ένα marketing Plan
- Πως γίνεται εκτίμηση τζίρου
- Πως προϋπολογίζεται το Food και το labor Cost
- Πως προβλέπεται το ταμείο ρευστότητα (cash flow)
Auditing σε υπάρχουσα επιχείρηση
- Κατάρτιση P&L(χρήση έτους)
- Καταγραφή Ανταγωνισμού
- Ανάλυση υπάρχοντος concept και ανταγωνιστών
- Κοστολόγηση Μενού
Operations (Λειτουργία)
- Καθορισμός πόστων παραγωγής
- Προσδιορισμός εξοπλισμού
- Προσδιορισμός αποθηκευτικών χωρών
- Διαδικασίες παραγωγής
- Ορισμός οργανογράμματος
- Διαδικασία προγράμματος προσωπικού
- Διαδικασία πρόβλεψης πωλήσεων
- Διαδικασία πρόβλεψης αγορών και προετοιμασιών
- Πρόγραμμα καθαριοτήτων
- Flow Chart (καθημερινές εργασίες ανά μέρα εβδομάδα και μηνά )
- Εσωτερικές επιθεωρήσεις
- Εκπαίδευση προσωπικού
- Αξιολόγηση και αναβάθμιση προσωπικού
Διαχείριση
- Προσδιορισμός δεικτών αποδοτικότητας KPIs
- Σχεδιασμός MIS
- Επιλογή software
- Παρακολούθηση P&L (χρήση έτους)
- Παρακολούθηση δεικτών
- Παρακολούθηση απόδοσης Promotion
- Παρακολούθηση ταμείου και ρευστότητας
Branding
- Επιλογή ονόματος
- Λογοτύπηση
- Πρόσοψη
- Διαφήμιση Promotion
- Λανσάρισμα- Grande Opening
- Σχεδιασμός ενεργειών πρώτης δοκιμής ( trial)
- Προγράμματα loyalty
Menu – Κοστολόγηση – Φύρες
- Δημιουργία προϊόντων
- Γεύσεις
- Διακόσμηση πιάτων
- Θεωρητικό Food Cost Κοστολόγηση
- Τεστ αρεστότητας
- Σύνθεση μενού, τιμολόγηση