Φαίνεται αντιφατικό το να υποστηρίζουμε ότι η Κρίση μπορεί να αποτελέσει παράγοντα ευεξίας, αειφορίας και ανάπτυξης. Είμαστε πεπεισμένοι, μέσα από χρόνια εκπαίδευσης και βιώματος, ότι μόνο το αντίθετο μπορεί να ισχύει. Δεν είναι ίσως τυχαίο πως οι περισσότερες προσεγγίσεις για την Διαχείριση Κρίσης, έχουν “μείνει πίσω” στις αρχές του 2000 στηριζόμενες σε έρευνες που διεξήχθησαν κυριολεκτικά τον περασμένο αιώνα.
Ο καθένας μας γνωρίζει καλά ότι στη περίπτωση μιας οποιασδήποττε Κρίσης σε μίκρο ή μάκρο περιβάλλον θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα. Θα χρειαστεί να διαχειριστεί ρίσκο και αβεβαιότητες που είναι πρωτοφανείς. Θα χρειαστεί τεχνογνωσία. Γιατί έτσι ίσως ανακαλύψει τελικά ότι αυτή η Κρίση είναι μια μεγάλη ευκαιρία.
Σε συνάφεια με τα παραπάνω η σύγχρονη έρευνα που με επιτυχία εφαρμόζεται πλέον στην επιχειρηματική πρακτική έχει αλλάξει την οπτική αλλά και την στρατηγική μας για τη διαχείριση της Κρίσης.
Τρία είναι τα σημεία κλειδιά : έλεγχος ζημίας, μάθηση, υποδομή.
Το πρώτο όπως υποστήριζε κι η παραδοσιακή οπτική είναι να ελεγχθεί η ζημία. Το πιο σημαντικό όμως είναι να ξεκλειδώσεις τη μάθηση που προσφέρει η συγκεκριμένη Κρίση στο δικό σου πλαίσιο και να το εντάξεις στην υποδομή ώστε δημιουργήσεις την αειφορία δηλαδή την ευεξία που διαρκεί και δημιουργεί πλεόνασμα κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτό γίνεται με τα καινοτόμα και πιστοποιημενα εργαλεία που θα δοθούν σ αυτό το σεμινάριο, πολύ διαφορετικού από όσα κυκλοφορούν στην Αγορά. Εργαλεία που τυγχάνουν άμεσης εφαρμογής από τον Εσωτερικό Έλεγχο.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο εχει αξιοποιθεί σε μεγάλους οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.