Ακολούθησέ μας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HACCP

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνοπτικό πρόγραμμα:

Τι είναι η HACCP και σχέση με ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων – Ιστορική Αναδρομή ( ΝASA, FAO/WHO, Codex Alimentarius)

Απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσία για HACCP – Πηγές εύρεσης της νομοθεσίας

Σχέση HACCP με τα Προαπαιτούμενα προγράμματα (PRPs), τους κανόνες ορθής υγιεινής (GHP), και τους οδηγούς υγιεινής ΕΦΕΤ

Τα 5 βήματα και οι 7 αρχές για την Εγκατάσταση Συστήματος HACCP, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό Codex Alimentarius

1η Αρχή: Αναγνώριση και Αξιολόγηση των Κινδύνων για κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας και εγκατάσταση προληπτικών μέτρων ελέγχου.

2η Αρχή: Αναγνώριση των Κρισίμων Σημείων Ελέγχου.

3η Αρχή: Προσδιορισμός Κρισίμων Ορίων για κάθε Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου.

4η Αρχή: Καθορισμός διαδικασίας παρακολούθησης για κάθε Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου.

5η Αρχή: Καθορισμός Διορθωτικών Ενεργειών για κάθε Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου.

6η Αρχή: Καθορισμός διασικασίας επαλήθευσης του συστήματος HACCP.

7η Αρχή: Καθορισμός συστήματος καταγραφής και δημιουργία αρχείων παρακολούθησης του Συστήματος.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ HACCP.

Είδη Επιθεωρήσεων (A, B και Γ Μέρους) – Τεχνικές Επιθεωρήσεων Μεθοδολογία διενέργειας εσωτερικής επιθεώρησης. Αναφορά εσωτερικής επιθεώρησης, συμπλήρωση εντύπων & αναφοράς μη – συμμόρφωσης, διανομή αποτελεσμάτων επιθεώρησης

Ελάχιστες τεκμηριωμένες διαδικασίες για την εφαρμογή του HACCP

Διάρκεια

5 ώρες

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας; Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας καθοδηγήσουμε κατάλληλα.