Συνεργάστηκε με τον ΕΦΕΤ για τον σχεδιασμό & ανάπτυξη του εκπαιδευτικού προγράμματος χειριστών τροφίμων για την Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, καθώς έχει υπερ-δεκαπενταετή εμπειρία στον σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων. Είναι Διευθυντής των Εργαστηρίων Αναλύσεων Τροφίμων Food Allergens Laboratories, Πρόεδρος της Πλατφόρμας των Κοινωνικών Εταίρων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) και μέλος επιστημονικών ομάδων εργασίας της EFSA για αναδυόμενους κινδύνους σε τρόφιμα